הרמת מסך

הצדיק האחרון, שושלת אבחצירא- 19/11/2024

על הסרט: "הצדיק האחרון, שושלת אבחצירא" מספר את סיפורה של משפחת אבחצירא, שושלת אצולה רבנית יהודית-מרוקאית אשר מנהיגה קהילות יהודיות כבר מאתיים שנה. הסרט מביא את סיפורו הביוגרפי של ר׳ ישראל אבחצירא, הבבא סאלי, מילדותו במרוקו ועד זקנתו בישראל, לצד סיפורו של אחיו הצעיר, ר' יצחק אבחצירא, הבבא חאקי. בין המדבר של דרום מרוקו לבין הפריפריה הישראלית, בין גל העלייה הגדול לבין ישראל של ימינו, מציג הסרט גם את הפעילות הציבורית של הדור השני: רבי ברוך אבוחצירא ואהרון אבוחצירא, שנטלו את מושכות המנהיגות מאבותיהם ועיצבו את התרבות, החברה והפוליטיקה הישראלית.

לרישום לאירוע: לחץ/י כאן

עסק משפחתי (פרק 1 בסדרה)- 25/7/2024

על הסדרה: שלוש משפחות נותנות מבט פנימי ואינטימי, מעמיק ומשעשע על ניהול עסקים משפחתיים. הסדרה חושפת איך מתמודדות משפחות שונות, בדורות שונים ובתחומים שונים, עם הקונפליקטים שמתלווים לערבוב שבין משפחה לעסק. נחשפים בסדרה משפחת וייסבורד (חברת מ. וייסבורד ובניו), משפחת סמיונוב (מצבות.קום) וחווה זינגבויים ומשפחתה.

המלכה שושנה- 30/4-2024

על הסרט: שושנה דמארי הייתה הדיווה הישראלית הראשונה. היא עמדה על במות הארץ והעולם והרטיטה מיליונים בקולה המכשף והופעתה המרהיבה. אך מעבר למלכה הגדולה מהחיים ולשיריה שנחרטו בלבו של הקהל, עמדה אישה שאיננו יודעים עליה הרבה. היא לא אהבה להתראיין ולא נידבה בחופשיות פרטים עליה ועל משפחתה. חייה היו כאגדה הוליוודית, שעליה גם שילמה מחיר. זהו סיפור על תהילה ובדידות, על הצלחה ואובדן, על תעוזה וויתור. בפעם הראשונה תיחשף האישה שמאחורי הכתר, הגלימה והארמון.
זהו סרט על אשה שפורצת לה דרך וקריירה, תוך הצלחה מקומית ועולמית, שבוחן את המחירים שהיא ומשפחתה הקרובה נאלצים לשלם.

קופסה כחולה- 19/12/2023- זום

על הסרט: יוסף ויץ, מראשי הקרן הקיימת לישראל, היה אחראי על רכישת קרקעות ערביות לטובת העם היהודי. במאית הסרט, נינתו, יוצאת למסע בעקבות יומניו האישיים, החושפים לפרטי פרטים את ההיסטוריה הכואבת שמאחורי המלחמה על האדמה.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

הקומדיאנטים- 29/3/2023

על הסרט: פסחקע' בורשטיין הקומיקאי המרקד והמזמר נולד בעיירה יהודית בפולין בסוף המאה ה – 19. כשהיה בן 14 ברח מביתו כדי להצטרף ללהקת שחקנים נודדים ומאז הפך התאטרון לחייו, כשהוא מתפרסם בזכות שריקתו המופלאה. בשנת 1924 הגיע פסח הצעיר לניו יורק והפך לאחד מכוכבי תור הזהב של תאטרון היידיש. באמריקה הוא פוגש את השחקנית הצעירה לילאן לוקס. לאחר המלחמה נולדו לצמד השחקנים-זמרים התאומים סוזאן ומייק (הוא מייק בורשטיין המופיע היום על במות ברודווי), שזכו לשם הבימתי -זיסלע ומוטלע. יחד נדדה המשפחה על פני הגלובוס בחיפושיה אחר קהל יהודי נכחד. הסאגה המשפחתית של ארבעת הבורשטיינים חושפת את ההיסטוריה הקצרה, הסוערת והקסומה של תאטרון היידיש העממי.

יורש הקעקועים- 8/1/2023

על הסרט: בחנות קטנה בעיר העתיקה בירושלים יושב ואסים רזוק, היורש הבלעדי של שושלת מקעקעים קופטית מפוארת בת 500 שנה. ואסים חורט על עורם של עולי רגל סמלים נוצריים, מזכרת רבת משמעות שיישאו על עורם עד יום מותם. כלי העבודה שמשמשים אותו לשם כך הם אוסף של גלופות עץ עתיקות העוברות מאב לבן מאז המאה ה-16. אך ספר עתיק שמביא לו אביו מעיד שלא כל הגלופות הגיעו לידיו. ואסים יוצא למסע להשיבן ומגלה שבמשפחתו הוסתרו לא רק גלופות כי אם גם סודות אפלים.

דבש מר- 22/2/2022- זום

על הסרט: זוג צעיר עם תינוק בונה את ביתו ברמת הגולן וחולם למצוא את פרנסתו מגידול דבורים. מסע קולנועי בנופי הפרא של חבל ארץ רחוק בעקבות גורלם של ורד ויוסף שמתמודדים עם הקללה העתיקה "בזיעת אפיך תאכל לחם" ועל שותפי הגורל שלהם – הדבורים שבעצמן נמצאות במלחמת קיום.
זוכה בציון לשבח בפסטיבל הסרטים חיפה 2020.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

קפה נגלר- 24/11/2021- זום

על הסרט: קומדיה דוקומנטרית. מור קפלנסקי יוצאת למסע בעקבות הסיפור שמאחורי "קפה נגלר" המפורסם – בית קפה שהוקם ונוהל על ידי משפחתה בראשית המאה העשרים בברלין. סבתה של הבמאית, דוקומנטריסטית לשעבר, היא נכדתם של בעלי בית הקפה ומלווה את צילומי הסרט בהתרגשות מביתה בישראל. במהלך הצילומים קפלנסקי מגלה שההיסטוריה האמיתית מאחורי בית הקפה המשפחתי אינה זוהרת כפי שהמשפחה האמינה כל השנים וככל שהאשליה סביב בית הקפה מתפוגגת היא נאלצת לגשר על הפער שבין הזיכרון המשפחתי לאמת ההיסטורית. הסרט "קפה נגלר" עושה שימוש בכלים תיעודיים ועלילתיים בכדי לעסוק באותו פער.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

עיניים כחולות עיניים חומות- 24/7/21

האם אהבת אחים היא מיתוס? "עיניים כחולות-עיניים חומות" הוא מסע להבנת מערכת היחסים בין אחים ואחיות והשפעתה לאורך החיים. האם הדרוויניזם קיים גם במשפחת האדם?
נקודת המוצא של הסרט היא סיפורה האישי של אילנה צור יוצרת הסרט. סיפור שהתעורר בעקבות קלטת ואלבום תמונות שהשאירה לה אימה לפני מותה.
ניתוח של תמונות ילדות, תמימות לכאורה, מגלה דברים שהיו סמויים מן העין, לה ולדמויות אחרות בסרט, המשתתפות במסע. באמצעות מבט אל התמונות עולות פרשנויות והסתכלות חדשה על הבחירות וההחלטות המשמעותיות בחיינו.‏

סטפן בראון- 21/4/2021- זום

על הסרט: סיפורו של הפרוון התל־אביבי המצליח סטפן בראון הוא סיפור חריג ומפתיע במארג הסיפורים הקולנועיים מימיה הראשונים של מדינת ישראל: בעל מקצוע המייצר פרוות בחום של הלבנט, עם קליינטים יוצאי אירופה בני החברה הגבוהה, הפוקדים את חנותו ומאכלסים את הסרט, הסטייל האלגנטי – וכמובן, הנטייה המינית של בראון בתקופה שבה הומוסקסואליות היתה מחוץ לחוק.
סרטו של איתמר אלקלעי הוא דיוקן אינטימי של בראון, המספק צוהר לזוגיות המורכבת שניהל במשך כ-40 שנה עם אליעזר ראט, עוזרו ומשרתו, שלאחר מות בראון נקלע למאבקי ירושה עם שארי בשרו. הסרט משופע בקטעי ארכיון נדירים, תמונות סטילס וראיונות עם מכרים, קולגות ובני משפחה מהחברה הגבוהה של שנות ה-50 וה-60. “סטפן בראון” זכה בפרס הצילום בפסטיבל ירושלים ובפרס לסרט הביכורים הטוב ביותר של פורום היוצרים הדוקומנטריים.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

שוקן על גבול הקונצנזוס- 28/1/2021- זום

על הסרט: זלמן שוקן היה מלך בתי הכלבו של גרמניה. לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה היו בבעלותו 22 בתי כלבו ענקיים, שהעסיקו 6,000 עובדים. הוא החזיק באוסף נדיר של 60 אלף ספרים גרמניים ועבריים וייסד הוצאת ספרים יהודית מודרנית. במשך כל חייו תמך שוקן בש"י עגנון, ולאחר שעלה ארצה רכש את עיתון "הארץ" הבועט עד עצם היום הזה בקונצנזוס הישראלי. הוא קידש את התרבות היהודית החילונית והזדהה עם יהדות ליברלית, הומניסטית, שריד לאירופה של המאה ה-19. היום, בעידן של כלכלת שוק חסרת מעצורים ויהדות מיליטנטית, דרכו של זלמן שוקן מציבה אלטרנטיבה שאולי עדיין אפשרית.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

שושלת פיין- 18/11/2020- זום

על הסרט: תקומת מדינת ישראל התאפשרה לפני הכל בזכותם של חלוצים-איכרים שבדם, יזע ודמעות גאלו את אדמות הארץ השוממות והפכו אותן למטעים פורחים ואת החקלאות הישראלית לאחת המפוארות והמצליחות בעולם כולו. משפחת פיין ממטולה הייתה אחת ממשפחות החלוצים הללו שבמו ידיה גאלה את אדמותיה הצפוניות ביותר של המדינה שבדרך והקימה בה מטעי פרי לתפארת. ועכשיו, נכדיהם של מייסדי השושלת הזו, בניגוד מוחלט לציווי אבותיהם ולצו ליבם, עלולים להביא את הכורת לא רק על המטעים אלא גם על חלום אבותיהם וחלומם הם.

לצפייה במפגש זום לחץ/י כאן

הגברת G, תאריך: 26/1/2020

על הסרט: הסרט מתמקד בדמותה מעוררת השראה אך השנויה במחלוקת של לאה גוטליב – המייסדת והמעצבת הראשית של מפעל בגדי הים האגדי "גוטקס", שהיה שם דבר בעולם כולו. לאה גוטליב היתה אישה מלאת ניגודים, אשר תמיד ידעה להרים עצמה ברגעי משבר – החל מסיפור הישרדותה בשואה, עלייתה לארץ, הקמת המפעל הקטן בישראל ועד ההצלחה הפנומנלית בחו"ל. הסרט עוקב אחר היצירתיות המדהימה של הגברת G לצד אישיותה הדומיננטית, יחסיה המורכבים עם בנותיה/שותפותיה והטרגדיות שחוותה ושם דגש על תשוקתה חסרת המעצורים, אשר עליה שילמה מחיר יקר.

העורך- 13/11/2017

על הסרט: סרט תיעודי. הסרט מביא את סיפורו של העורך המיתולוגי של העתון "ידיעות אחרונות" , דב יודקובסקי ז"ל. החל מילדותו טרם מלחמת הועלם השניה, המלטותו מהנאצים, כליאתו במחנה ריכוז, עלייתו ארצה ועבודתו בעתון אותו הפך ברבות השנים לעתון הנפוץ במדינה. ארבעים ואחת שנות עריכה ב"ידיעות אחרונות", משנת היווסדה של המדינה ועד לתחילת שנות התשעים, מסופרות לראשונה דרך עדותם של עשרות עיתונאים שעבדו לצדו של יודקובסקי. הסרט הוקרן בפסטיבל "דואקביב 2016".

להתחתן עם בית חרושת לגלידה- 14/2/2017

על הסרט: אבא של רני, ולול, בא ממשפחה קשת יום, יתום משני הוריו. הוא התחתן עם רעיה, בת למשפחת שטראוס, והשתלב במפעל המשפחתי. כשהיה רני בן עשר התגרשו הוריו. עבור רני, אביו נשאר איש קשה, קפדן ומסתגר שפירק את המשפחה. לאחר מותו התגלו עשרות סלילי 8 מ"מ בהם תיעד את המשפחה. השאלות התחילו לצוף ורני יוצא למסע אישי בין שני העולמות הכל כך שונים שמהם הגיעו הוריו, בניסיון להבין טוב יותר את אביו, את המורכבות של נאמנות משפחתית ולגשר על שנים של ריחוק. הוא מחזיק במצלמה, מתעד את המשפחה ומעצב את זיכרונותיו מחדש.

פוטו פארג'- 1/12/2016

על הסרט: בני משפחת פרג' עלו מעיראק בשנות החמישים חסרי כל. באמצעות עבודה קשה ואחווה הדדית הם טיפסו בסולם ההצלחה, מהמעברה בפתח תקווה אל חנות הצילום המפורסמת בדיזינגוף. אולם, דווקא בשיא ההצלחה, בעיצומה של התקופה הזוהרת ביותר של הצילום, התגלע סכסוך משפחתי אשר הוביל להתפוררות האימפריה. קובי פרג', השחקן ובן הדור הצעיר במשפחה, יוצא למסע בהיסטוריה המשפחתית. מסע שמספר לא רק את סיפורה של משפחת פרג', אלא גם את סיפורה של מדינה צעירה עם חלומות גדולים.